Stichting Vrienden Stadstuin Helmond      stichtingvriendenstadstuin@gmail.com

Meanderlaan 6                                            KVK: 68992998     RSIN:8576 79 429

5704 KW Helmond                                      Reknr:  NL17 RABO 0382 6271 13 ten name van: Stichting Vrienden Stadstuin Helmon

0617436458

Copyright © 2016 Stichting Vrienden Stadstuin Helmond. Alle Rechten Voorbehouden.  Designed by Nonini

·Moestuin

naar tafel

Home Wie zijn wij Doneren werkgroepen regenboog contact privacy Anbi / Contact

·Kids club

·Puur & Zuiver

Voeding pas

·Jeugd

Stadstuin

tv

·Global

Goals

·Project onderzoek Aardgewassen

·Ouderen

·Web winkel

·Workshops

·Vrijwilligers

Stage

·School

projecten

·Kinder activiteiten

·Gluren bij

de Buren

·Open

Tuindag

·Abc spelling

·Nl-doet

Burendag

·Terras

·Rond leidingen

·Zaden bieb

·Menu’s

·Lees hoek

·Doneren

ONLINE DONEREN

·Pfas

·Ontbijt

·Samen eten

Mail: stichtingvriendenstadstuin@gmail.com?bcc=info@stadstuinhelmond.nl&subject=aanmelden groentenpakket&body=Beste Stichting Vrienden Stadstuin Helmond


Hierbij wil ik mij aanmelden voor een groenten pakket.Ik heb heb ook de voorwaarden en huisregels gelezen. 

Graag wil een afspraak met u inplannen.



Met vriendelijke groet,

Nieuwsbrief

webwinkel stichting .Agenda

·12 uurtje

Food vector created by Brgfx - Freepik.com
Global Goals  / Duurzaam ondernemen:

Hoe gaan we als Stg Vrienden Stadstuin Helmond om met de Global Goals

















Punt 1, 2, 3 :

Geen armoede, Geen honger, goede gezondheid en welzijn:  

We helpen mensen in de armoede door middel van onze “Puur & Zuiver Voeding Pas”. Men krijgt dan een pas waar korting kan krijgen op onze diensten en producten. Voor meer info zie link.
















Binnen dit pakket kunnen de mensen diverse sociale aanbiedingen activeren zoals “lekker bekker gezocht”  ,. Ze krijgen korting op een groente pakketje en “Kidsclub”

We hebben een gemengd publiek ( diverse klassen) waardoor we deze groep kunnen betrekken bij het dagelijks leven. We zorgen dat mensen in contact kunnen komen en dat we elkaar weer gaan helpen.  Mensen weer zelfredzaam maken. Gezonde groenten betekend ook verbeterde gezondheid. Gezonde erfgoed gewassen waar meer vitamines en mineralen in zitten en geen kunstmest en pesticide bevatten.

Gezond lichaam is ook een gezonde geest, en kun je beter beslissingen nemen.


Punt 4 : punt

Kwaliteit en onderwijs

We geven educatie over gezondheid, natuur, milieu en cultuur.  Via onze Stadstuin TV, wat vooral op jongeren is gericht maar zeker ook voor iedereen. We hebben een Kidsclub waar we op educatieve wijze kinderen leren over natuur, milieu groen, koken, samen werken en samen doen.


Schoolmoestuin: De stadstuin kan met scholen een schoolmoestuin opzetten en daarnaast geven ze op locatie of op school gastlessen.







Punt 5:

Gendergelijkheid:

Een van onze speerpunten, iedereen is gelijkwaardig  en we hebben respect voor elkaar.


Punt 6;

Schoon drinkbaar water:

een onderdeel wat we in de toekomst verder willen uitbreiden. Water beheer, Hoe gaan we om met water tijdens droge periode zeker in de agrarische sector. Dit zijn oa punten die we willen gaan onderzoeken. En methodes laten zien hoe je drinkbaar water kunnen maken.


Punt 7

Betaalbare duurzame energie:

Wij maken zelf momenteel gebruik van Zonne energie.

In 2021 zijn we verhuist en hebben is het gebruik toegenomen ivm de activiteiten en accomodaties.

In de toekomst zouden we dit willen uitbreiden naar meer panelen.

We staan als stichting open voor nieuwe milieu

bewuste ontwikkelingen.

Wij hebben groene energie. Ledverlichting























Punt 8

Eerlijk werk en economische groei:

Onderzoeken hoe we ons systeem in het dagelijkse agrarische sector kunnen toepassen met een verdienmodel.



Punt 9

Industrie, innovatie en infrastructuur.

Wij zijn pioniers op het gebied van anders denken over andere agrarische teelt systemen voor milieu, natuur . Deze nieuwe methodes vallen onder innovatie. Infrastructuur is vooral eten van dichtbij. Local Food.



Punt 10

Ongelijkheid verminderen

Wij als stichting vinden dat wij de verantwoordelijkheid moeten nemen om iedereen gelijk te behandelen en de mogelijkheid geven om mee te doen aan de maatschappij. De manier hoe wij onze Stadstuin in het geheel vormgeven en neerzetten is voor het Sociale karakter een belangrijke rol hier in. We streven naar gelijkheid.


Punt 11

Duurzame steden en gemeenschappen.

Een Stadstuin in de Stads is duurzaam, Local food, en de educatie en methoden die wij hanteren, hoe wij vinden om te gaan met mensen ( samenhorigheidsgevoel creëren, mensen betrekken, zelfstandigheid vergroten en het nemen van je eigen verantwoordelijkheid ) zorgt voor een betrokken gemeenschap.


Punt 12

Verantwoorde consumptie en productie

Wij telen minden in Stads, ecologische groente. We hebben geen tussen markt. We geven educatie en cursussen hoe je eigen gezonde groenten verbouwd bv in je achter tuin, stimuleren van klanten om lokaal inkopen te doen en ze bewust te maken van de milieu aspecten als we te veel producten uit het buitenland halen.


Punt 13

Klimaat actie

Door de mensen als educatie te geven over natuur, milieu en gezondheid, maak je de mensen bewust over de noodzaak van een verandering in ons dagelijks consumptie maatschappij. We vinden het belangrijk dat we ook kijken naar productie processen bv gebruik oa soya en vis, waar in andere landen waar dit geteeld wordt het klimaat sterk wordt aangetast. We kiezen dan er voor om nauwelijks tot niet deze producten te gebruiken.


Punt 14

Leven in het water

We gebruiken geen gifstoffen voor de teelt . De grondwater wordt dan ook niet bevuild.


Punt 15

Het leven op het land

Wij willen de mensen bewust maken wat je vooral moet doen en laten wil je op een ecologische verantwoorde manier voedsel verbouwen. Dit geld ook voor de vleesindustrie. We willen de mensen weer kennis en laten maken met het platteland leven. Wij zijn een tussenschakel tussen het stadse en het boerderij leven.


Verder hebben we jaren  een bestuursfunctie gehad bij het Erfgoezaden project waar CGN Centrum Genetische Bronnen Nederland in gefaciliteerd heeft. In 2022 zijn we als bestuur gestopt omdat we meer tijd wilden stoppen in onze net verhuisde Stadstuin. We zijn wel nog steeds nou verbonden met het project en we hebben onze eigen Aardgewassen project opgestart. In dit project willen we juist nog meer betekenis geven aan het belang van het behouden van Erfgoedzaden en Levend erfgoed ( vee en gewassen).












We vinden het daarom ook zo belangrijk veel Biodiversiteit in de stadstuin te hebben. Onder het kopje Aardgewassen zal deze uitwerking hier te vinden zijn.



Punt 16

Vrede, veiligheid en sterke publieke diensten .

We willen een vredige en veilige plek voor iedereen. Respect en eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.


Punt 17

Partnerschap om doelen te bereiken

Wij vinden heel belangrijk dat er om een eerlijk en niet hebzuchtig manier samen te werken. Wij willen dan ook onze ideeën die we hebben in een blauwdruk stoppen zodat onze ervaringen op andere plekken kan worden neergezet.



Klik hier voor meer informatie

Zonnepanelen

Mede mogelijk gemaakt door o nderstaande organisaties en  bedrijven: Aardgewassen Ergoezaden Nl Schoolmoestuin

Global Goals duurzaam