Stichting Vrienden Stadstuin Helmond      stichtingvriendenstadstuin@gmail.com

Meanderlaan 6                                            KVK: 68992998     RSIN:8576 79 429

5704 KW Helmond                                      Reknr:  NL50 RBRB 0956165575 ten name van: vrienden stadstuin helmond

0617436458

Copyright © 2016 Stichting Vrienden Stadstuin Helmond. Alle Rechten Voorbehouden.  Designed by Nonini

·Moestuin

naar tafel

Home Wie zijn wij Doneren werkgroepen regenboog contact privacy Anbi / Contact

·Kids club

·Puur & Zuiver

Voeding pas

·Jeugd

Stadstuin

tv

·Global

Goals

·Project onderzoek Aardgewassen

·Ouderen

·Web winkel

·Workshops

·Vrijwilligers

Stage

·School

projecten

·Kinder activiteiten

·Gluren bij

de Buren

·Open

Tuindag

·Abc spelling

·Nl-doet

Burendag

·Terras

·Rond leidingen

·Zaden bieb

·Menu’s

·Lees hoek

·Doneren

ONLINE DONEREN

·Pfas

·Ontbijt

·Samen eten

Mail: stichtingvriendenstadstuin@gmail.com?bcc=info@stadstuinhelmond.nl&subject=aanmelden groentenpakket&body=Beste Stichting Vrienden Stadstuin Helmond


Hierbij wil ik mij aanmelden voor een groenten pakket.Ik heb heb ook de voorwaarden en huisregels gelezen. 

Graag wil een afspraak met u inplannen.Met vriendelijke groet,

Nieuwsbrief

Volg hier het verhaal van de lichtwezens


Hoofdstuk 1

Op 30 Oktober 2021 zijn er heel veel licht wezentjes gered.

Het was goed dat de speurders er waren! We hebben jullie uitgenodigd om onze tuin te redden.

Want: deze tuin is niet zomaar een tuin. Dit is een plek waar lichtwezens wonen. Lichtwezens komen op voor al het goede. Wij zijn er altijd en helpen iedereen.

Maar zoals wij verteld hadden: Een boze heks heeft ons al jaren gevangen gehouden. De heks heeft alle lichtwezens veranderd in nog meer heksen en andere griezelige monsters. Nu is het Halloween en dat is de enige dag waarop de tovenaar de lichtwezentjes kan bevrijden. De heks probeert de lichtwezens er uit te laten zien als griezelige gedrochten. Daardoor kunnen zij geen goede dingen meer doen.

De tocht van de speurders: Verderop in de tuin komen kwamen ze de wijze tovenaar tegen. Hij heeft jullie nodig om de tuin en alle inwoners te bevrijden uit de klauwen van de heks. Ze kregen allemaal een zieltje van een lichtwezen. Die zieltjes zullen verzameld moeten worden om de heks te verslaan. In de tuin waren missies te volbrengen. Daarmee verzamelde je ingrediënten voor het mengsel van de tovenaar. Daaruit kwam dan een spookachtig griezeldeeg, waarmee je je eigen griezelbrood ging maken.

De tovenaar was blij dat er zoveel lichtwezens zijn gered, maar er moeten nog veel meer gered worden.

Binnen kort is het kerst, en de heks houdt hier totaal niet van…. Volg het verhaal bij hoofdstuk 2


Foto’s en impressie klik hier —>Hoofdstuk 2

Kerstmis vol kleuren in de Stadstuin

Het was Halloween, het was donker en er woei een koude, gure wind door de Regenboogtuin. Normaal gesproken overheerst hier de vrede en zegeviert het licht. Maar wie met Halloween goed luisterde, hoorde de kille lach van de boze heks. De boze heks, die al jarenlang alle lichtwezens in haar macht heeft.

Lichtwezens, de bewoners van de tuin, zijn zielen die goede daden verrichten en zich inzetten voor mensen, dieren en natuur. De griezelige greep van de heks werd met Halloween eindelijk onderbroken. Jonge speurders, afkomstig uit alle windrichtingen, hielpen de wijze tovenaar de lichtwezens te bevrijden. De tovenaar had tijdens Halloween de gelegenheid om zoveel mogelijk lichtwezens te bevrijden.

Toen alle speurders weer naar huis vertrokken waren, was een groot deel verlost van het kwaad. De tovenaar was tevreden, maar nog niet helemaal. Zijn missie was bijna geslaagd. Hij weet dat hij dit jaar nog één kans heeft om de rest van zijn wezens te bevrijden.

Tijdens Kerstmis branden er overal lichtjes. De hele wereld is gekleurd met de kleurrijkste lampjes en versierd met de kleurrijkste kleuren. De meeste mensen vinden het geweldig. De heks daarentegen…die houdt zich liever bezig met alles waar de mensen van gruwelen en griezelen. Nooit zal de heks het sfeervolle Kerstfeest vieren. Daarom zal zij in het weekend vóór Kerst beginnen aan een winterslaap.

Dat is voor de tovenaar, de lichtwezens en voor jullie, de speurders, nog één kans om de laatste lichtwezens te redden. Als de heks slaapt, zijn de lichtwezens vrij. En dat vieren we tijdens Kerst!

Speurtocht 2021